Παθολόγος Φρόσω Κωνσταντίνου, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Φρόσω Κωνσταντίνου

Παθολόγος

Η Φρόσω Κωνσταντίνου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2009. Από τον Αύγουστο 2009 έως τον Αύγουστο 2010 εργάστηκε ως συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Ακολούθως ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο ΓΝ-ΚΥ Καρύστου «Διόκλειο» και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» από όπου έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 2018. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε σεμινάρια υποστήριξης της ζωής (BLS, ATLS, ACLS, ALS).
Από το Σεπτέμβριο 2018 έως τον Οκτώβριο 2021 εργάστηκε ως συνεργάτης του Ογκολογικού τμήματος Α’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Λαϊκό» και συμμετείχε σε κλινικές μελέτες ασθενών με κακόηθες μελάνωμα.
Από τον Νοέμβριο 2021 εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και παράλληλα διατηρεί, από το 2019, ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι.
Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Ογκολογία θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» και υποψήφια κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Φυσιολογία της γήρανσης και γηριατρικά σύνδρομα». Έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σχετικά με το κακόηθες μελάνωμα, τον καρκίνο πνεύμονα και παγκρέατος.