Ενδοκρινολόγος Αθηνά Ασημακοπούλου, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Αθηνά Ασημακοπούλου

Ενδοκρινολόγος

Αθηνά Α.Ασημακοπούλου MD, MSc, cPhD
Ακαδημαικός υπότροφος ΕΚΠΑ
Γ΄ Π Π ΓΝΝΘ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ
H κ. Ασημακοπούλου Αθηνά αποφοίτησε το 1999 από την Ιατρική Σχολή Thrakian University, Stara Zagora, Βουλγαρία.
Από το 2000-2002 εργάστηκε ως product specialist σε φαρμακευτική εταιρεία, με αντικείμενο εξειδίκευσης την υπογονιμότητα.
Το 2003 υπηρέτησε στο πολυδύναμο περιφερικό ιατρείο Χώρας Αμοργού, και ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην παθολογία στην Β΄ Παθολογική κλινική του ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ» ,το χρονικόδιάστημα 2003-2005.
Από το 2009 εώς και το 2014 έλαβε την εκπαίδευση της ως ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας -Διαβήτη και Μεταβολισμού στην ενδοκρινολογική κλινική του Γ.Ν «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ παράλληλα παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έλαβε το δίπλωμα της με άριστα. Από το 2013 είναι υποψήφια διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2014 και ως σήμερα εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος- Πανεπιστημιακός υπότροφος ΕΚΠΑ στη Γ΄ Παθολογική κλινική του Γ.Ν.Θ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Παράλληλα διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο.
Η κ Ασημακοπούλου ως μέλος της Γ’ ΠΠ συμμετέχει ενεργά στο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο της κλινικής. Παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων που οργανώνει η ιατρική κοινότητα εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα είναι συγγραφέας μιας σειράς άρθρων που αφορούν την ενδοκρινολογία σε ιατρικά περιοδικά και συγγράμματα Είναι μέλος της Ενδοκρινολογικής εταιρείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροενδοκρινών