Διαιτολόγος Νίκη Μουρούτη, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Νίκη Μουρούτη

Διαιτολόγος

Νίκη Μουρούτη, PhD
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ογκολογική Μονάδα, ‘Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία»

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκη Μουρούτη αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας το 2006 και από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Διατροφή στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα της με «Άριστα» (10) από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015.

Από το 2010 έως και το 2012 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πρόγραμμα με Τίτλο «Περιβάλλον, τρόπος ζωής και καρκίνος σε γυναίκες» που εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2014 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης της Ογκολογικής Μονάδας της ‘Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία» με κλινικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά καθήκοντα. Από τον Οκτώβριο του 2016 εργάζεται ως tutor-module coordinator του Τμήματος Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Από τον Οκτώβριο του 2018 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο φιλανθρωπικό οργανισμό ΜΑΝΑ.

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκη Μουρούτη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN). Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο “Πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για την αγωγή υγείας σε θέματα διατροφής” και “Δημιουργία και πιλοτική εφαρμογή εκπαιδευτικού παρεμβατικού προγράμματος Εγγραματοσύνης της Υγείας και Εγγραμματοσύνης της Διατροφής σε ασθενείς με Υπέρταση: τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή”, 12 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές με πάνω από 265 βιβλιογραφικές αναφορές, καθώς και πάνω από 20 περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.