Πνευμονολόγος Σοφία Τσαγκούλη, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Σοφία Τσαγκούλη

Πνευμονολόγος

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων με γενικό βαθμό Άριστα τον Ιούλιο 1990 και τον Σεπτέμβριο του 1991 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Τον Φεβρουάριο του 1998 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με βαθμό πτυχίου: λίαν καλώς.
Τον Μάριο 1998 απόκτησε την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος. Από τον Απρίλιο εως τον Ιούλιο 1998 εκπλήρωσε την τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων « Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και στη συνέχεια από τον Ιούλιο 1998 εως τον Ιούλιο 2000 εκπλήρωσε την υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Παρακαλάμου του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου Ιωαννίνων.
Από τον Σεπτέμβριο 2000 εως τον Ιούλιο 2001 εργάστηκε ως ανειδίκευτη ιατρός σε ιδιωτική επιχείρηση.
Από τον Νοέμβριο 2001 εως τον Αύγουστο 2006 ήταν Ειδικευόμενη Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας στην 8η Πνευμονολογική Κλινική του Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» με Διευθύντρια την κα Αναγνωστοπούλου Ουρανία και τον Μάρτιο 2007 συμμετείχε στις εξετάσεις κι έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Πνευμονολογίας –Φυματιολογίας.
Από τον Φεβρουάριο του 2007 εως και σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Ογκολογικής Μονάδας Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή κο Συρίγο Κωνσταντίνο. Τέλος από το 2015 είναι επιμελήτρια στο Ογκολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.