Πνευμονολόγος Μαρούσα Κούβελα, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Μαρούσα Κούβελα

Πνευμονολόγος

Μαρούσα Κούβελα MD, MSc
Πνευμονολόγος
Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ
Ογκολογικό Τμήμα, Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική
ΓΝΘΑ “Η Σωτηρία”

Η Μαρούσα Κούβελα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου αποφοίτησε το 2005 με βαθμό Λίαν Καλώς.
Από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2007 υπηρέτησε ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Π.Ι. Κριεζών, Κ.Υ. Αλιβερίου Ευβοίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο Πειραματικό Χειρουργείο του Νοσ. Ευαγγελισμός στο πλαίσιο εκπαίδευσης της ως υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στο Πνευμονολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στην Γ’ Παθολογική Κλινική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Κατά τη διάρκεια του χρόνου ειδικότητας, εξειδικεύτηκε στην επεμβατική πνευμονολογία (βρογχοσκόπηση-θωρακοσκόπηση) και συμμετείχε στη στελέχωση του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.
Από το 2011, είναι εκπαιδεύτρια στην Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για τα σεμινάρια εξειδικευμένης υποστήριξης ζωής ALS (Advanced Life Support) και AMLS (Advanced Medical Life Support). Το 2021 απέκτησε την πιστοποίηση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας στις μεθόδους «Διακοπής Καπνίσματος».
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Ογκολογία Θώρακος-Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ), European Respiratory Society (ERS) και Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ).
Από το 2018 εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ογκολογικό Τμήμα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.