Ψυχίατρος Δημήτρης Λυράκος, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Lung Cancer.

Δημήτρης Λυράκος

Ψυχίατρος

MD,PhD ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ- Πανεπιστημιακός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Masaryk – BRNO της Τσεχίας (1999). Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Ψυχιατρική (2009). Εκπαιδεύτηκε στη  Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο “Αιγινήτειο” (2010).  Είναι Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής “Άγιος Γεράσιμος” και εργάζεται ως ψυχίατρος στο Οικοτροφείο “Εστία” της ΑΜΚΕ “Ηπιόνη”.  Έχει την Ψυχιατρική εποπτεία της Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εφέστια». Έχει αναλάβει την ψυχιατρική παρακολούθηση στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Η φροντίδα 1-2-3-4” και είναι Επιστημονικός διευθυντής στο Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής ένταξης με την επωνυμία Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές ανάγκες το “ Εργαστήρι”. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Αθηνών στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Έχει διατελέσει Ψυχίατρος στην ΕΛ.ΑΣ από το 2012 έως το 2020. Από το 2010 έως το 2019 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αιγινήτειο”, όπου  μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την εποπτεία φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος “Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας”, όπως και των ειδικευόμενων Ψυχιατρικής στα πλαίσια της άσκησης τους στη Διασυνδετική.
Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας