Νέα

16ο Συνέδριο Ογκολογίας: «Η Ογκολογία συναντά τις άλλες ειδικότητες»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 16ο Συνέδριο Ογκολογίας 2022 «Η Ογκολογία Συναντά τις Άλλες Ειδικότητες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Golden Age, στην Αθήνα. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, την Ογκολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, την Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ) και το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας. Το συνέδριο αυτό απευθύνεται σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς, φοιτητές ιατρικής καθώς και σε επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη φροντίδα ογκολογικών ασθενών.

Ο καρκίνος των συμπαγών οργάνων εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως παρά τις εξαιρετικές προόδους της επιστήμης στον τομέα της Ογκολογίας. Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στην έρευνα όσον αφορά τόσο τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία του καρκίνου, με την εμφάνιση νέων θεραπευτικών επιλογών, όπως η ανοσοθεραπεία, οι στοχευμένες θεραπείες αλλά και οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές, έχει οδηγήσει σε παράταση της επιβίωσης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών. Ιδιαίτερα, οι εξελίξεις στον τομέα της μοριακής βιολογίας και γενετικής έχουν ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές στην αντιμετώπιση των συμπαγών όγκων.

Με αυτά τα δεδομένα, το συνέδριο αυτό συνεχίζει το δυναμικό του χαρακτήρα με έμφαση στη συμμετοχή νεότερων επιστημόνων στο επιστημονικό πρόγραμμα με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν επαρκέστερα τις νεότερες εξελίξεις στο ευρύ φάσμα της Ογκολογίας. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου και σας καλωσορίζουμε σε μία εποικοδομητική επιστημονική συνάντηση.

Οι Πρόεδροι του Συνεδρίου

Γιώργος Ευαγγέλου                                            Μαρούσα Κούβελα

Παθολόγος – Ογκολόγος                                    Πνευμονολόγος