Νέα

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Η Ογκολογία στην καθ’ημέρα πράξη»

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Ενώ βαδίζουμε προς το τέλος της πανδημίας, προσπαθούμε όλοι να αποκαταστήσουμε την κανονικότητά μας και η κανονικότητα των επιστημόνων περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη
εκπαίδευση, την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό συνέδριο στη Χινίτσα, δίνει έμφαση στις δια ζώσης παρουσιάσεις,
δίνοντας βέβαια τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν για διαδικτυακή συμμετοχή.

Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει νέες θεραπευτικές στρατηγικές και μελλοντικές προοπτικές. Θα παρουσιαστούν, επίσης, τα προγράμματα εξέλιξης των υπό έρευνα φαρμάκων από εταιρείες και οι θεραπευτικοί αλγόριθμοι των πλέον συχνών μορφών καρκίνου. Η εξελισσόμενη απόκτηση γνώσης και κατανόησης του γονιδιακού προφίλ κάθε όγκου καθώς και της ανοσολογικής του ασθενή αποτελούν προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε.

Παρά τις καθυστερήσεις που επέφερε η πανδημία στην περίθαλψη των ασθενών και στην ερευνητική προσπάθεια, οι εξελίξεις σε όλες τις πτυχές της Ογκολογίας παραμένουν συνεχείς και διαφοροποιούν την προσέγγιση και την αντιμετώπιση του Ογκολογικού ασθενή στην καθ΄ ημέρα πράξη.

Σας καλωσορίζουμε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Ογκολογία στην καθ΄ ημέρα πράξη», από 6-9 Οκτωβρίου 2022 για μία διαδραστική και γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπεία ασθενών με νεοπλασματική νόσο.

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Ιωάννης Γκιόζος                                                               Βασιλική Νικολαΐδου
MD, PhD, FCCP, Πνευμονολόγος                            MD, MSc, Παθολόγος-Ογκολόγος

Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής

Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος                                                            Γεώργιος Ευαγγέλου
Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας                                  MD, Παθολόγος-Ογκολόγος